Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove začalo spoluprácu s policajným riaditeľstvom v chorvátskom Šibeniku

23.04.2010 Prešov

Po spoluprácach s poľskými a holandským policajtmi začalo v minulom roku spolupracovať Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove aj s chorvátskymi policajtmi.
Spoločné kontakty boli nadviazané s policajným riaditeľstvom v Šibeniku. Vedenie prešovskej polície absolvovalo prvú pracovnú návštevu v Chorvátsku v minulom roku. Na služobnú návštevu prešovskej krajskej polície pricestovala delegácia vedenia policajného riaditeľstva zo Šibenika prvýkrát v utorok 20. apríla 2010. Hlavnými témami pracovného stretnutia bolo oboznámenie sa so systémom fungovania práce oboch polícií, ďalej možnosti vyslania dopravných policajtov z Prešovského kraja počas letnej sezóny do Šibenika, kde sa v tom čase nachádza veľa slovenských turistov a vzájomné výmenné pobyty policajtov oboch policajných riaditeľstiev. V prvý deň absolvovali obe strany vzájomné rokovanie na pôde krajského riaditeľstva, na ktorom prebrali už spomínané témy a dohodli sa na ďalšom postupe k ich reálnemu naplneniu už tento rok. Po skončení rokovania si hostia z chorvátska pozreli prácu operačného strediska. V tento deň absolvovali ešte stretnutie s predsedom Prešovského samosprávneho kraja MUDr. Petrom Chudíkom. Ďalšie dva dni navštívili Chorváti diaľničné oddelenie na Branisku, Obvodné oddelenie PZ Vysoké Tatry a Okresné riaditeľstvo PZ v Poprade. Okrem používanej techniky sa oboznámili aj s prácou policajtov na týchto oddeleniach. Obe strany tak mohli vzájomne porovnať prácu chorvátskej a slovenskej polície v teréne na jednotlivých úsekoch.
V posledný štvrtý deň bola na programe návšteva ukrajinskej hranice a zabezpečenie schengenského priestoru hraničnou políciou.
 

Vyberte región